Zorgverwijzer

De in het EPD (HIS of ZIS) van een verwijzer geïntegreerde versie van DigiH (DigiH+) is verreweg de gemakkelijkste en snelste manier om een verwijzing te realiseren.

Maar, in afwachting van deze ideale situatie, is het al mogelijk om DigiH als zorgverwijzer te gebruiken. Op de meeste poliklinieken vaatchirurgie (indicatie etalagebenen) in Nederland en op steeds meer longpoli’s (COPD) en fractuur en valpreventie poli’s (valanalyse en valpreventie) wordt DigiH gebruikt.

Om vanuit DigiH te kunnen verwijzen moet eerst een verwijzers-account worden aangemaakt.

Een verwijzer is BIG-geregistreerd en heeft een AGB-zorgverlenerscode.
Ook gedelegeerd ondersteunend personeel (poli-/doktersassistent, etc.) kan verwijzen, mits er namens een BIG-geregistreerde verwijzer verwezen wordt én deze BIG-geregistreerde verwijzer door de gedelegeerde ondersteuner wordt aangevinkt bij de verwijzing.

Het is mogelijk verwijzingen te doen als individuele verwijzer of vanuit een verwijsgroep (bijvoorbeeld een fractuurpoli). Schrijf je eerst in als verwijzer, daarna krijg je de optie om wel/geen verwijsgroep aan te maken.

Wil je (als verwijzer zelf of als teamleider/manager van een polikliniek of als doktersassistente of POH-er bij een huisartsenpraktijk) een verwijzers-account aanmaken? Klik dan op de onderstaande knop.

Heb je interesse in een koppeling met het EPD? Neem dan contact op met info@digih.nl.