DigiH+

DigiH+ is een in het EPD van de verwijzer geïntegreerde zoekmachine, waarmee een complete verwijzing naar een eerstelijns zorgverlener met slechts 4 muisklikken kan worden gerealiseerd (inclusief alle (medisch) relevante informatie).

Integratie van DigiH+ in een ziekenhuis- of huisarts informatiesysteem maakt het mogelijk voor verwijzers (medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants (PA-ers) of gedelegeerd aan poli-personeel of doktersassistente) om uit eenmalig aangemaakte favorieten te kiezen.

Zo kan met 4 muisklikken een adequate verwijzing worden gerealiseerd:

  • Klik 1. Selecteer DigiH+ in je EPD
  • Klik 2. Zoek de gewenste eerstelijns zorgverlener met specifieke expertise (of nog makkelijker: kies een eerder aangemaakte favoriet)
  • Klik 3. Selecteer uit het op postcode samengestelde aanbod van DigiH-portfolio’s, met daarin overzichtelijk de geboden expertise.
  • Klik 4. Ga terug naar waar je mee bezig was

DigiH+ scheelt tijd, papier, soms een fax en garandeert tijdige opvolging (actie ligt bij ontvangende zorgverlener en niet bij de patiënt).

Integratie van DigiH+ in het zorgplatform van het grootste Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) in Nederland (Chipsoft Hix, met een marktaandeel van 70% in de ziekenhuizen in Nederland), is vanaf de upgrade naar Hix 6.2 mogelijk. Hiertoe dient een verzoek/wens te komen vanuit het ziekenhuis naar Chipsoft, zodat DigiH+ kan worden opgenomen en een verwerkersovereenkomst kan worden opgesteld.
Dit verzoek verloopt (meestal) via de CMIO in het ziekenhuis.

Ook de integratie met Nexus (EPD in 8 ziekenhuizen) is in gang gezet. Ziekenhuizen die EPIC of SAP/Cerner als ZIS gebruiken worden van harte uitgenodigd om GRATIS toegang tot DigiH+ te krijgen.
De DigiH-koppeling (API) ligt al klaar.
Op dezelfde wijze is DigiH+ met twee Huisarts Informatie Systemen (HIS) bezig om integratie mogelijk te maken. Andere HISsen worden eveneens van harte uitgenodigd om GRATIS toegang tot DigiH+ te krijgen.

Wil jij als verwijzer dat DigiH+ opgenomen wordt in jouw EPD?
Laat het ons weten. Stuur een bericht naar info@digih.nl.

Wil jij als eerstelijns zorgverlener in één keer een complete verwijzing ontvangen met alle relevante medische informatie en gegevens van de patiënt? Of je nu fysio-, ergo-, oefen-, podo-, of huidtherapeut bent, logopedist, diëtiste, psycholoog, optometrist, orthopedisch technicus, medisch pedicure, pruikenmaker, verloskundige, kraamverzorgende of medisch tatoeëerder bent, geef het aan bij de huisarts(en) en/of het ziekenhuis in jouw regio.
Zij kunnen dan vervolgens contact opnemen met DigiH om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via info@digih.nl.

DigiH+ is er klaar voor.