Snel en doelmatig verwijzen

DigiH maakt het mogelijk een gewenste verwijzing direct vanuit het EPD met slechts een paar muisklikken te realiseren.

DigiH maakt hiervoor gebruik van een intuïtieve zoekmachine die vanuit een huisartsinformatiesysteem (HIS) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) kan worden aangeroepen. Het vinden van de gewenste zorgverlener wordt zo heel eenvoudig. Omdat iedere zoekopdracht kan worden opgeslagen als favoriet volstaat het bij toekomstige verwijzingen om een keuze te maken uit de favorieten. Het aanklikken van de favoriet en de automatische postcode-match zorgt vervolgens voor de juiste eerstelijns zorgverlener in de woonomgeving van de patiënt. Het aanmaken van favorieten gaat intuïtief. Als huisarts, medisch specialist, VS, PA of POH-er heb je al snel een set persoonlijke favorieten compleet.

Met een DigiH-verwijzing worden alle relevante (medische) gegevens direct meegezonden. Vanzelfsprekend binnen alle vereiste AVG- en veiligheidscriteria. Indien van toepassing wordt de door de zorgverzekeraar vereiste machtiging automatisch meegezonden. De ontvangende zorgverlener kan vervolgens zelf tijdig opvolging geven aan de verwijzing. Voor de zekerheid krijgt de patiënt een print-out van de verwijzing mee, met daarin instructies mocht hij/zij niet binnen drie werkdagen gebeld zijn voor een afspraak.

De koppeling met het zorgplatform van HiX (Chipsoft) is mogelijk vanaf HiX 6.2. Daarmee heeft 70% van de Nederlandse ziekenhuizen toegang tot DigiH. DigiH rekent hier geen kosten voor. Dit geldt ook voor ziekenhuizen die Epic of Nexus gebruiken. Met het Huisarts Informatie Systeem TetraHIS draait op dit moment een pilot.

Vanzelfsprekend werkt DigiH graag mee om koppelingen met andere HISsen en ZISsen mogelijk te maken om zo de (vanuit DigiH) GRATIS ontsluiting van haar portfolio’s uit te breiden en zo nog meer verwijzingen direct vanuit het EPD mogelijk te maken.

Heeft u ook interesse in een koppeling? Neemt u hiervoor gerust contact op met info@digih.nl.
Wilt zich inschrijven als verwijzer? Klik dan op de button onderaan deze pagina.

Zo wordt verwijzen en het zorgen voor tijdige opvolging pas echt gemakkelijk!